Personlig indretning ved vandet i byen

Da Michael Krog og Vibe Johansson flyttede tilbage til Danmark fra Sverige valgte de at leje en af de nye, mindre lejligheder på Frederiks Brygge ved Københavns havnefront. Det betød farvel til den store villa og mange af deres ting og goddag til et byliv med masser af tilbud, alt i cykelafstand og en bolig direkte ved vandet.

Mellem holme og fjorde skyder moderne boligbyggeri op i forskellig udførelse, men med et fælles fodslag for øje; nemlig at skabe et miljø, så der er både butikker, havne- og bademiljø mellem de mange boligblokke. Den nye bydel Frederiks Brygge i København er skabt på en grund, hvor Jernindustrifirmaet Lemvigh-Mûller AS lå. I dag er her blevet plads til 1350 lejligheder nær vandet midt i byen. Området er ikke helt færdigbygget, men takterne er gode, når man lytter til parret Michael Krog og Vibe Johansen, der flyttede ind i sommeren 2016. ”Vi glæder os da til, at byggestøjen fortager sig, men glæder os også over hvordan, de løser opgaven med at etablere så mange boliger, uden at det bliver for meget betonjungle,” fortæller de. Og et enkelt blik rundt i området vidner da også om, at der er tænkt i legeområder, parkering, grønne zoner, der ikke kun er dresserede plæner, men også højere beplantning og mere vildgræs end sædvanligt i denne type byggerier. Og byggeriet overfor dem, er med store terrasser, der er ved at blive opført, hvor der bliver beplantet.

Da Vibe Johansson og Michael Krog flyttede i juli måned 2016, var her ikke helt færdigbygget. Og der mangler stadig lidt. Men fornemmelsen af vandet og fornøjelsen af at bo midt i byen er tydelig og meget nærværende. Sønnen Mickey på 20 år er studerende, og lever sit byliv på cykel, som både Vibe og Michael gør det. Familien havde boet i Malmø siden 2006. Men er begge danske. De besluttede at flytte tilbage, og faldt for lejligheden her. 89 m2 er ikke så mange kvadratmeter, som de kom fra. Men beliggenheden og selve grundplanen var fin. ”Beliggenheden passer fint for alle. Vi har, hvad der er brug for. Ingen overflødige kvadratmeter i gang eller entre. Det store opholdsrum er indrettet som et alrum med alle fælles funktioner lagt ind. ” Fortæller Vibe Johansson, der arbejder med boligindretning, og generelt syntes at det var herligt, at der ikke skulle gøres noget. ”Vi kunne bare tage vores ting og sætte direkte ind, og så var vi installeret,” fortæller hun.

Downsizing lig praktisk indretning

Det er tydeligt, at der er tænkt over, hvordan man skal bruge området. Der er lavet plads til forretninger, pladser til at sidde ved vandet, og sommeren igennem er der liv mellem husene. ”Bydelen fungerer godt, og vi bruger meget de omgivelser, det byder på, ved at ligge så tæt ved vandet, som det gør. Og handler i de forretninger, der ligger her,” siger Vibe Johansson. Planen er fremadrettet, at her skal bygges væksthus med planter og grønt, kulturhus og forsamlingshus i området, og alene de tanker vidner om, at der er tænkt i helhedsoplevelsen, og ikke kun boligløsninger. ”Vi bruger det meget, vi bader dagligt om sommeren, og cykler rundt mellem gøremålene, og er også glade for de grønne omgivelser, vi kan se skyder op alle vegne,” fortæller hun.

Rå rammer fik personlighed

For familien Krogh Johansen har de generelt været glade for ikke at skulle holde et stort hus og have. Her kan de blot nyde det, der allerede er anlagt, og de praktiske moderne funktioner som HTH køkkenet, der er lagt ind i stuen, som en del af det hele, fungerer rigtig godt. Det har været en god øvelse for Vibe Johansson at gå sine ting grundigt igennem, for at se hvad man kan leve uden, og så få det ud af skabe og skuffer. De har ikke haft plads til mere end det absolut nødvendige, da de skulle downsize. Og det har generelt været en fin øvelse at lære for dem. Reglen er nu, at en ting ind, koster en anden ting må ud. Og det holder de fast i.  Det moderne meget neutrale udtryk lejligheden har, var for dem som et rent lærred. Og i et moderne boligbyggeri er det også rimelig stringente rammer. Ingen fine stukkanter, sprossede ruder eller fyldningsdøre. Men meget reelle flader uden sprog. ”Personligheden må du selv stå for, og her er opgaven nok en kende større, end hvis du arbejdede med  rammer med mere karakter,” fortæller Vibe Johansen. De rene rette linjer er både praktiske og enkle. Parrets miks af brugt og nyt, sort, brunt og lyst, med enkelte accenter af blødere toner, harmonerer godt med resten. Et væld af grønne panter skaber en god energi, og giver en fin tone til indretningen generelt, og de store vinduesflader byder på et spændende liv udefra, der bliver trukket indenfor. Der foregår altid noget ved vandet, og om ikke andet så er farverne skiftende dagen igennem netop på grund af solens refleksion i vandet. Alene det har haft stor betydning for dem begge. De nyder at gå langs vandet, bade og sole sig, når vejret tillader det. Og altanen er et ekstra uderum, de bruger en del sommeren igennem.

Foto: Morten Holtum
Tekst: Lykke Foged
 • Johansson_0001_WEB
 • Johansson_0021_WEB
 • Johansson_0004_WEB
 • Johansson_0015_WEB
 • Johansson_0018_WEB
 • Johansson_0008_WEB
 • Johansson_0037_WEB
 • Johansson_0029_WEB

NYHEDER

Her finder du de seneste nyheder fra Frederiks Brygge

 • Rejsegildemaj2019

  16/05/2019

  Rejsegilde på Frederiks Brygge: Hjertet i ny bydel står snart klar

  Læs mere
  Krans

  15/06/2018

  Rejsegilde for 615 lejligheder på Frederiks Brygge

  Læs mere
 • Karens minde_sydhavnen

  07/06/2018

  Børnevenlige spots i Sydhavnen

  Læs mere
  Johansson_0001_WEB

  02/05/2018

  Personlig indretning ved vandet i byen

  Læs mere
 • Væksthus_featured

  27/04/2018

  Fælleshuse skal gøde jorden for aktivitet og fællesskab på Frederiks Brygge

  Læs mere
  frederiks brygge; frirum; byrum, sydhavnen, københavn

  23/03/2018

  Frirum: Flydende parker til fri afbenyttelse

  Læs mere
 • DSC_5594_1000x641

  19/01/2018

  Mere end 90% af de opførte lejligheder på Frederiks Brygge er nu udlejet

  Læs mere
  P-hus og Netto

  08/12/2017

  Netto holder åbningsfest på Frederiks Brygge

  Læs mere
 • Frederiks Brygge; udvikling; ny bydel; boliger; lejlighed; lejlighed i København; lejebolig; bolig til leje; lejlighed til leje; lejlighed til leje i København; Teglholmen; Sydhavnen; nye boliger; ny lejlighed; bolig i Sydhavnen; bo til leje

  20/11/2017

  Fuld fart på udviklingen i Sydhavnen

  Læs mere
  juletræ_web

  16/11/2017

  Juletræet tændes på Frederiks Brygge

  Læs mere
 • Frederiks_Brygge_20160523_TH_0111_website

  12/07/2017

  Hyggestunder og aktiviteter ved vandet på Frederiks Brygge

  Læs mere
  Teglholmen_20160524_TH_0015_small

  27/04/2017

  Oplev Teglholmen under Copenhagen Architecture Festival

  Læs mere
 • Frederiks Brygge i Sydhavnen udvikles af Nordea Ejendomme og bygges i disse år på blandt andet Lemvigh Müllers gamel industri areal. Der er primært tale om leje boliger.

  28/03/2017

  Gå mod strømmen i Sydhavnen

  Læs mere
  Koebenhavn_SV_Frederiks_Brygge_20170130_TH_0101_1200

  03/02/2017

  Arbejdet skrider frem på Frederiks Brygge

  Læs mere
 • Vasbygade_illustration_web1

  14/12/2016

  Nordea Ejendomme forvandler porten til København

  Læs mere
  hjemmeside

  07/11/2016

  Velkommen til vores nye hjemmeside!

  Læs mere
 • IMG_3382_web

  12/10/2016

  Rejsegilde på Frederiksholmshuset

  Læs mere
  IMG_3485_web

  10/10/2016

  Belvederebroen indvies og lukker et missing link i Havneringen

  Læs mere