Børnevenlige spots i Sydhavnen

Sydhavnen byder på masser af oplevelser i børnehøjde. Her kan I klappe søde alpakaer, spise ”hånddeller” eller hoppe i havnebadet. Se vores guide til Sydhavnens 10 bedste udflugtsmål med børn.

Kultur og leg

1. Karens Minde Kulturhus

Karens Minde Kulturhus er Sydhavnens kulturelle mekka, hvor der hver dag er forskellige kulturelle aktiviteter. Kulturhuset har musikken som omdrejningspunkt med koncerter mindst en gang om ugen hele året, og her kan børn gå til gymnastik, dans, teater, malekursus, yoga og så videre.

2. Kvartershuset

I Kvartershuset på Borgbjergvej kan børn og barnlige sjæle boltre sig i multihallens minilegeland. Her er hoppeborge, en stor trampolin, tumlemøbler, rutsjebane og andet indendørs legetøj, som appellerer til de mindsteDet koster 30 kr. pr. person at komme ind (børn under 1 år er gratis), og så er der også gratis kaffe til forældrene. Der er weekendåbent i vinterhalvåret og åbent hver onsdag fra kl. 15-17 (ændrede åbningstider i skolernes sommerferie).

Klappedyr og friluftsliv

3. Børnenes Dyremark

Som nabo til Karens Minde Kulturhus ligger Børnenes Dyremark – Sydhavnens åbne mini-zoo med heste, får/lam, kaniner, høns og alpakaer. På Dyremarken er man med til at passe, fodre, muge ud, vedligeholde og vise omsorg. Foreningen er frivillig, og har til formål at give børn fra området mulighed for at komme i et grønt miljø, hvor der er plads til at lære om dyr og til at give plads til hinanden på en givende og omsorgsfuld måde.

4. Tippen

Sydhavnstippen, eller bare Tippen, er et skønt åndehul i Sydhavnens sydlige del. Her er der et rigt plante- og fulgleliv, og både får, alpakaer og mange andre dyr, som børnene kan hilse på. Området er et spændende udflugtsmål for en god cykeltur og er oplagt til en picnic, hvor man kan nyde sin frokost under åben himmel omgivet af smuk natur.

5. Copencabana – Havnebadet ved Fisketorvet

I de varme sommermåneder fra 1. juni-30. september er Havnebadet på Fisketorvet absolut et besøg værd med ungerne. Badet består af et beskyttet lagunelignende område med tre bassiner på i alt 650 m2: et børnebassin, et springbassin og et motionsbassin. Havnebadet Fisketorvet er et af flere havnebade i Københavns havn, og er et friskt urbant alternativ til stranden. Tre livreddere er ansat til at passe på badegæsterne, så du kan trygt kaste dig i bølgen blå. Adgang er gratis.

6. Naturlegepladsen i Valbyparken

Københavns bedste legeplads ligger i Sydhavnen! I Valbyparken (som har postnummer i Sydhavnen og derfor “snyder” med navnet) ligger den 25.000 m2 store, bemandede naturlegeplads, der i øvrigt er Danmarks største af slagsen. Her er der plads til mange timers udendørs leg med udfordringer, der kan få pulsen op. Snoede stier, gangbroer, tårne, pilehytter, klatrestativer, sandkasse, soppesø med vand i sommermånederne og meget meget mere.

 

Familievenlige caféer

7. South Harbour Café

På South Harbour Café lige ved Sydhavn St. får I en lille bid af Marokko. Her kan børn og voksne smage de lækreste, marokkanske pandekager, kernesunde smoothies eller en overdådig brunch moroccan-style. Den hyggelige café er velbesøgt af gæster i alle aldre og serverer naturligvis også caféklassikere som cortado og cheesecake.

8. Supermarcos café

Caféen i det italienske madtempel, Supermarco, på Frederiks Brygge er absolut et besøg værd! Her kan I nyde en dejlig morgenmad, spise lasagne som mama laver den eller mæske jer i de lækreste kager, som børnene vil elske. Spis i selve caféen, ved bordene udenfor eller find en plads på træbryggen ved vandet.

9. Tutten på Mellemfortet

Tutten på Mellemfortet serverer traditionelle, danske retter i et hyggeligt og uformelt miljø. F.eks. kan I få alt fra stegt flæsk eller fiskefilet med pommes til en lækker hånd(frika)delle til at stille den lille sult. Tutten ligger ved Fiskerihavnen og byder på en skøn udsigt over vandet.

10. Café Rallys

På de koldere dage, og udelivet stopper, er den trendy Café Rallys på Mozartsvej i den gamle bydel et godt bud på en børnevenlig café, hvor der er god plads for børnene til at boltre sig. Her serverer de toast til en 50’er, kaffe og gode retro sodavand, så I kan slukke tørsten.

 

 

 

 • Karens minde_sydhavnen
 • havnebadet_sydhavnen

NYHEDER

Her finder du de seneste nyheder fra Frederiks Brygge

 • Rejsegildemaj2019

  16/05/2019

  Rejsegilde på Frederiks Brygge: Hjertet i ny bydel står snart klar

  Læs mere
  Krans

  15/06/2018

  Rejsegilde for 615 lejligheder på Frederiks Brygge

  Læs mere
 • Karens minde_sydhavnen

  07/06/2018

  Børnevenlige spots i Sydhavnen

  Læs mere
  Johansson_0001_WEB

  02/05/2018

  Personlig indretning ved vandet i byen

  Læs mere
 • Væksthus_featured

  27/04/2018

  Fælleshuse skal gøde jorden for aktivitet og fællesskab på Frederiks Brygge

  Læs mere
  frederiks brygge; frirum; byrum, sydhavnen, københavn

  23/03/2018

  Frirum: Flydende parker til fri afbenyttelse

  Læs mere
 • DSC_5594_1000x641

  19/01/2018

  Mere end 90% af de opførte lejligheder på Frederiks Brygge er nu udlejet

  Læs mere
  P-hus og Netto

  08/12/2017

  Netto holder åbningsfest på Frederiks Brygge

  Læs mere
 • Frederiks Brygge; udvikling; ny bydel; boliger; lejlighed; lejlighed i København; lejebolig; bolig til leje; lejlighed til leje; lejlighed til leje i København; Teglholmen; Sydhavnen; nye boliger; ny lejlighed; bolig i Sydhavnen; bo til leje

  20/11/2017

  Fuld fart på udviklingen i Sydhavnen

  Læs mere
  juletræ_web

  16/11/2017

  Juletræet tændes på Frederiks Brygge

  Læs mere
 • Frederiks_Brygge_20160523_TH_0111_website

  12/07/2017

  Hyggestunder og aktiviteter ved vandet på Frederiks Brygge

  Læs mere
  Teglholmen_20160524_TH_0015_small

  27/04/2017

  Oplev Teglholmen under Copenhagen Architecture Festival

  Læs mere
 • Frederiks Brygge i Sydhavnen udvikles af Nordea Ejendomme og bygges i disse år på blandt andet Lemvigh Müllers gamel industri areal. Der er primært tale om leje boliger.

  28/03/2017

  Gå mod strømmen i Sydhavnen

  Læs mere
  Koebenhavn_SV_Frederiks_Brygge_20170130_TH_0101_1200

  03/02/2017

  Arbejdet skrider frem på Frederiks Brygge

  Læs mere
 • Vasbygade_illustration_web1

  14/12/2016

  Nordea Ejendomme forvandler porten til København

  Læs mere
  hjemmeside

  07/11/2016

  Velkommen til vores nye hjemmeside!

  Læs mere
 • IMG_3382_web

  12/10/2016

  Rejsegilde på Frederiksholmshuset

  Læs mere
  IMG_3485_web

  10/10/2016

  Belvederebroen indvies og lukker et missing link i Havneringen

  Læs mere